De Koppelhoeve opent Kaasproeflokaal in het Centrum

Nieuw in Leerdam: een proeflokaal voor kazen. William Koppelaar heeft een voormalig pakhuis aan Achter de Kerk omgebouwd tot een lokaal waar voornamelijk Leerdamse kaassoorten zijn te proeven.

William (29) is de zoon van het echtpaar Koppelaar dat in de Kerkstraat al meer dan dertig jaar kaasspeciaalzaak De Koppelhoeve runt. Zijn wiegje en ledikantje hebben er gestaan, en de geur van kaas zit diep in zijn poriën. Sinds zijn veertiende steekt hij regelmatig een helpende hand uit in de winkel. Hij verdiende zijn brood daarnaast in de horeca, als barman en cateraar. Onlangs is hij compagnon van de ouderlijke zaak geworden.

"Een paar jaar geleden vertelde onze huurbaas dat hij in Amsterdam een kaasproeflokaal had bezocht. Hij was daar erg lyrisch over en dacht dat zoiets ook wel een aanwinst voor Leerdam zou kunnen zijn. Omdat we in De Koppelhoeve net met een grote verbouwing bezig waren hebben we daar toen niets mee gedaan, maar het idee is wel in ons hoofd blijven hangen", vertelt William.

Toen Leerdamglasstad.nl, het bureau voor toeristische informatie, liet weten op zoek te zijn naar arrangementen voor dagjesmensen en toeristen zette William de horecaknop om en ging hij op zoek naar een locatie voor een proeflokaal. Het voormalige pakhuis van slijterij In de Wingerd, een nostalgisch pandje dat te huur werd aangeboden, was precies wat hij zocht. Het is grondig opgeknapt en uitgebreid met een keuken en toiletvoorziening. Koppelaar schaftte twaalf geweldig leuke houten tafel/zitcombinaties aan, zodat hij in staat is gezelschappen van 24 personen te ontvangen.

Wij wensen William heel veel succes met deze aanwinst voor de binnenstad.

[bron: Het Kontakt]

Copyright© 2020 Stadshart Leerdam | Webdesign: CreaDiva Creative Solutionz